X
  • Gemakkelijk in huis
  • Altijd op voorraad
  1. Home  »  
  2. Wiki  »  
  3. Categorie: Hoveniers  »  
  4. Hardhouten schutting

Hardhout betekent: bijna geen onderhoud

Hardhout leent zich perfect voor het maken van een schutting. Hardhout is vrijwel onderhoudsvrij en gaat jaren mee. Ook zonder behandeling vooraf.

Duurzaam hardhouten schutting

Ons hardhout is duurzaam en altijd uniek: van hardhout zijn er nooit 2 dezelfde planken te vinden. Dit geeft jouw hardhouten schutting een speels effect. Kies je ervoor op de schutting van hardhout niet te laten behandelen, dan kan het hout gaan bloeden wanneer het nat wordt. Het geeft dan een roodbruine kleur af. Daarom is een voorbehandeling wel aan te raden.

Pineholes

Als je de hardhouten schuttingplanken goed bekijkt, zie je ze: pineholes. Deze kleine gaatjes worden veroorzaakt door kleine diertjes die in ons land niet kunnen overleven. Maar goed ook, want hierdoor loopt jouw hardhouten schutting geen risico!

Afkomst hardhout

Hardhout komt van loofbomen, bijvoorbeeld van de beuk, eik of esdoorn. Dit zijn bomen die langzaam groeien en dat is een groot voordeel, want hierdoor heeft hardhout een hoge dichtheid. Het stevige hout is perfect voor het maken van schuttingen, tuinmeubilair en vloeren.

Geplaatst in
Categorie: Hoveniers