Kies je onderwerp

Veelgestelde vragen

Algemeen

Wij helpen je graag met het pakken en inladen van de spullen in onze drive-in hal. Het is echter niet efficiënt voor ons om de complete order klaar te zetten.

Voor zakelijke klanten is het mogelijk om op rekening te kopen. Wil je zakelijke klant worden, vul dan dit formulier in.

Het is voor ons lastig te voorspellen wanneer de chauffeur de goederen brengt. Wel kunnen wij een indicatie geven van een dagdeel ('s ochtends of 's middags). De chauffeur kan wel een half uur voor aflevering bellen, zodat je weet dat we onderweg zijn.

Via de website kan door particulieren via IDeal betaald worden. Zakelijke klanten kunnen op rekening kopen of via IDeal betalen.

Hier vind je de pagina met algemene voorwaarden voor particulieren en zakelijke klanten.

Als je een fout in je bestelling hebt geconstateerd, vragen wij je zo snel mogelijk contact met ons op te nemen. Let op: voor speciaal bestelde producten of producten die op maat gemaakt worden (maatwerk), vervalt het herroepingsrecht volgens de wet uitzonderingen herroepingsrecht.

Dat is afhankelijk van het orderbedrag. Voor particulieren rekenen wij geen transportkosten als het orderbedrag boven de €200,- is. Voor zakelijke klanten rekenen wij speciale voorwaarden. Hier vind je meer informatie over verzendingen.

Afbouw

Klik hier om te kijken hoe houten gevelbekleding gemonteerd moet worden.

Ja! Gipsplaten hebben een sterkte zuigende werking, daarom is het belangrijk de platen voor te strijken en dan pas te behangen, verven of stuccen. De schroefgaten en naden (met wapeningsgaas) van de gipsplaten moeten wel eerst gevuld worden met jointfiller voordat er voorstrijkmiddel opgebracht kan worden. Hier vind je het assortiment voorstrijkmiddelen. Stucplaten hoef je niet voor te strijken. De platen zijn voorzien van een speciale kartonlaag die voor een goede hechting tussen het pleisterwerk en stucplaat zorgt.

Ja dat kan! Echter is het alleen mogelijk op tempex en hardschuime platen (Jackodur, Unilin). Het wordt niet aangeraden om glas- en steenwolplaten vast te lijmen. Hier vind je de juiste lijm voor de verlijming van isolatieplaten.

Plaatmateriaal

Om de kopse kanten van MDF schilder klaar te maken, kun je MDF grondverf, rand- of houtsealer gebruiken. Hiermee seal je de randen om zuiging van het MDF te voorkomen. Hier vind je ons assortiment sealers. Hier vind je de MFD grondverf.

Voor het verwerken van gevelplaten moeten de verwerkingsvoorschriften van de leverancier opgevolgd worden. Hierbij is de constructie opbouw en de bevestiging van belang. Volg alle instructies dus te allen tijde op. De verwerkingsvoorschriften van gevelbekleding kunnen hier gevonden worden.

Wij adviseren om de randen en zaagkanten af te werken met randsealer. Dit voorkomt het indringen van vocht in de plaat. Indien dit niet gebeurt, kan de plaat gaan rotten, delamineren of de verf kan loslaten en vervalt de garantie. Ons assortiment randsealer kun je hier vinden.

Tuinhout

Douglashout komt van de Douglasspar die afkomstig zijn uit het Noord- en West Europa. De hoge duurzaamheid van Douglas is te danken aan de hoge hoeveelheid kernhout. Eigenschappen van kernhout zijn dat het hars bevat en dat het in de loop van de tijd verhardt. Dit maakt Douglas een van de sterktste naaldhoutsoorten die te verkrijgen zijn. Daarnaast hoeft Douglashout niet behandeld te worden, waardoor het een milieuvriendelijk alternatief is voor geïmpregneerd hout. Douglashout kan ongeveer 10-15 jaar (duurzaamheidsklasse 3) meegaan en zal in de loop van de tijd verkleuren van oranje/geel naar een grijze tint. Douglas zie je veel terug in o.a. overkappingen, tuinhuisjes, schuttingen. Hier vind je het ruime assortiment douglashout.

Vurenhout wordt geïmpregneerd om de levensduur van het hout te beschermen tegen weersinvloeden, insecten en schimmels. Daardoor is het uitermate goed geschikt als tuinhout. Geïmpregneerd vuren wordt standaard geleverd in een groenachtige kleur, die in de loop van de tijd zal gaan vergrijzen. Het heeft een levensduur van ongeveer 10-15 jaar (duurzaamheidsklasse 3) en wordt veelal toegepast als gevelbekleding, schuttingen, overkappingen en tuinhuisjes. Hier vind je het ruime assortiment geïmpregneerd vurenhout. Beide houtsoorten zijn makkelijk te bewerken en te verwerken.

Zweeds rabat kan zowel geschroefd als genageld worden. Houthandel de Graafschap adviseert hierbij de schroeven/nagels 50 mm vanuit de onderkant te houden en 30 mm vanuit de kopse kant om kopscheuringen te minimaliseren. Zweeds rabat hoeft alleen aan de onderkant vast gezet te worden, zodat de plank altijd de ruimte heeft om bovenin te werken. Houdt hierbij 2-3 mm ruimte tussen de delen vanwege de werking. Hier vind je ons assortiment schroeven die gebruikt kunnen worden voor het verwerken van zweeds rabat. Hier vind je de juiste nagels die gebruikt kunnen worden voor het verwerken van zweeds rabat.

Voor vlonderplanken zijn er speciale vlonderschroeven verkrijgbaar. Ze worden ook wel terrasschroeven genoemd. Om te garanderen dat je de juiste schroeflengte pakt, wordt geadviseerd dat de schroeflengte 2 maal de plankdikte moet zijn. Bij een plankdikte van 25 mm heb je een schroeflengte van minimaal 50 mm nodig. Ons assortiment aan vlonderschroeven kun je hier vinden.

Houthandel de Graafschap raadt aan om hardhout altijd eerst voor te boren. Voorboren moet altijd gedaan worden met een boor die dunner is dan de schroef. Bijvoorbeeld als je een schroef hebt van 5 mm dik, moet je voorboren met een boor van 3.5 mm dik.

Planken

Binnenkort meer informatie

Ruwhout wordt vaak ook aangeduid als (fijn)bezaagd hout. Bezaagd hout heeft een robuuste uitstraling omdat het direct uit de zagerij komt die het tot balken en planken zagen. De maten kunnen licht afwijken wat resulteert in dikte- of lengteverschil.

Geschaafd hout wordt machinaal bewerkt tot een glad oppervlak doormiddel van een schaaf. Doordat het hout niet splintert, is het gemakkelijk om te verven. Daarnaast is het hout maatvast wat betekent dat het geen dikte- of lengteverschil heeft.