X
  • Gemakkelijk in huis
  • Altijd op voorraad
  1. Home  »  
  2. Wiki  »  
  3. Categorie: Aannemers  »  
  4. Kozijnhout meranti

Kozijnhout meranti

Als er in Nederland gekozen wordt voor een kozijn van hardhout, komt men al vaak uit bij meranti kozijnhout. Meranti is een verzamelnaam van verschillende soorten hardhout die afkomstig zijn uit Zuidoost-Azië. Kenmerkend aan kozijnhout meranti is de kleur. Dit is meestal een donkerrode tot bruinrode kleur. Dit geeft de kozijnen een zeer warme en natuurlijke uitstraling. Meranti kozijnhout wordt meestal ingedeeld in duurzaamheidsklasse 1 of 2 en heeft hierdoor een levensduur van minimaal 30 jaar. Met meranti kozijnhout kunnen zowel binnen- als buitenkozijnen worden uitgevoerd en het hout hoeft niet behandeld te worden. Uiteraard is goed onderhoud altijd noodzakelijk.

Waarom kiezen voor meranti kozijnhout?

Als je perse wilt kiezen voor hardhouten kozijnhout, dan moet je rekening houden met een hoge kostprijs. Hardhout is namelijk altijd duurder dan bijvoorbeeld naaldhout. Ook meranti kozijnhout is wat duurder, maar in vergelijking met andere tropische soorten hardhout is meranti kozijnhout weer relatief goedkoop. Daarbij komt dat meranti kozijnhout gemakkelijk te bewerken is en ook zeer onderhoudsvriendelijk is. Bij het onderhouden van meranti kozijnen is een schilderbeurt eens in de vijf jaar voldoende. Zo blijft meranti kozijnhout in goede conditie en blijft een lange levensduur gegarandeerd. Het is ook een houtsoort dat zeer snel droogt zonder dat het zal vervormen. Meranti kozijnhout is ook betrouwbaar, omdat het hout aan strenge kwaliteitseisen onderhevig is. Hierdoor weet je ook zeker dat het hout uit duurzaam beheerde bossen afkomstig is.

Alle voordelen van kozijnhout meranti

Van alle soorten hardhout is meranti het meest populair. Dit komt vooral doordat meranti kozijnhout als hardhout relatief goedkoop is, maar ook de zo kenmerkende rode kleur speelt mee. Naast de garantie op een lange levensduur, biedt meranti kozijnhout ook een goede isolatie. Dit is tegenwoordig een belangrijk punt in verband met de verduurzaming van woningen en panden. Het onderhoud is minimaal en meranti kozijnhout is voor vrijwel alle soorten kozijnen te gebruiken.

Geplaatst in
Categorie: Aannemers