X
  • Gemakkelijk in huis
  • Altijd op voorraad
  1. Home  »  
  2. Wiki  »  
  3. Categorie: Aannemers  »  
  4. Isolatieplaten

Isolatieplaten

Isolatie behoort tot één van de belangrijkste aspecten van een woning. Als een woning goed is geïsoleerd, kun je binnenshuis een behaaglijke temperatuur houden, wat het leefcomfort enorm verhoogd. Daarnaast zal goede isolatie ook het energieverbruik laten dalen. Dit is goed voor zowel jouw portemonnee als het milieu. Vrijwel alles is te isoleren, zoals muren, daken en vloeren. Isolatieplaten zijn tegenwoordig een belangrijke vorm van isolatiemateriaal.

Het voordeel van isolatieplaten

Het grote voordeel van isolatieplaten is dat het zorgt voor een goede en efficiënte vorm van isolatie, dat bovendien zeer snel is aan te brengen. Bij dak isolatie zijn de isolatieplaten gemakkelijk tussen de spanten van het dak te plaatsen, waarna je de binnenzijde van het dak met gipsplaat kunt afwerken. Ook platdak isolatie en plafond isolatie kan gemakkelijk met isolatieplaten worden uitgevoerd. Zowel aan de binnenzijde van het platte dak als aan de buitenzijde. Isolatieplaten zijn ook zeer geschikt om aan te brengen bij muur isolatie. Een geraamte van hout of metaal aan de muur is voldoende om de isolatieplaten tussen te klemmen, waarna je het geraamte kunt afwerken met gipsplaten. Zo heb je een goede gevel isolatie waarbij tocht geen kans meer krijgt. Ook zijn sommige isolatieplaten sterk genoeg om te gebruiken voor vloer isolatie. Je kunt ze gewoon op de vloer aanbrengen en er een vloerbedekking overheen leggen. Desnoods is het mogelijk om kruipruimte isolatie toe te passen, waardoor de vloer ook een goede isolatielaag krijgt.

Soorten isolatieplaten

Er zijn enkele bekende fabrikanten die isolatieplaten op de markt brengen. Knauf isolatie, Rockwool isolatie en Isover isolatie zijn de bekendste merken. Zij hebben allerlei soorten isolatieplaten op de markt gebracht. Vormen van isolatieplaten zijn PUR isolatieplaten, PIR isolatieplaten, EPS en XPS isolatieplaten en er zijn ook isolatieplaten van rotswol en glaswol. Let er wel op of er op de isolatieplaten een dampwerende laag is aangebracht. Dit is nodig om te voorkomen dat vocht bij het isolatiemateriaal kan en het de isolerende werking verliest. Is een dampwerende laag niet aanwezig, breng dan na het plaatsen van de isolatieplaten een isolatie folie aan.

Geplaatst in
Categorie: Aannemers