Toekomstbestendig bouwen. Wij maken het mogelijk!

Nieuws

Bouwen op een manier zodat de volgende generaties ook nog kunnen genieten van de natuur om ons heen. Daar staan wij achter! Daarom zijn we sinds kort leverancier van Steico. Zij produceren isolatiematerialen uit houtvezel. Hierdoor kan er op een ecologische manier geïsoleerd worden. Goed voor mens, dier en milieu!

Gezond wonen en je goed voelen zijn resultaten van biobased bouwen, ook wel toekomstbestendig bouwen. Doordat je gebruik maakt van biobased-materialen zijn grondstoffen volledig recyclebaar of composteerbaar. Het zijn namelijk allemaal materialen afkomstig uit de natuur.

Hoge isolatiewaarde

Met de producten van Steico wordt de impact van onze ecologische voetafdruk vermindert. Ze zijn namelijk gemaakt uit restantmaterialen en hebben in tegenstelling tot steenwol geen hitte nodig in het productieproces.

Naast dat de houtvezelplaten goed zijn voor het milieu, hebben ze ook nog een veel hogere isolatiewaarde dan reguliere isolatieproducten. En dat is weer voordelig voor de vochtregulering. Het neemt namelijk makkelijk vocht op en staat het weer net zo makkelijk af. Ook hebben de platen een veel hogere geluiddempende waarde omdat ze tijdens het productieproces vast geperst zijn. Ideaal!

Benieuwd wat ecologische houtvezelplaten voor jou kunnen betekenen? Neem contact met ons op en wij helpen je verder.

Terug naar overzicht