Houten gevelbekleding: architectuur en gemak hand-in-hand

Nieuws

Stel je voor. Een woning waarbij tot in de details is nagedacht over het ontwerp. Het bouwwerk dat aan alles voldoet voor ultiem woongenot. Maar ook een bouwwerk waarbij de afwerking om van te watertanden is. Houten gevelbekleding zorgt voor die perfecte afwerking. Lees hier meer over de mogelijkheden!

Houten materialen op gevels. Je ziet het steeds meer. Het ziet er niet alleen mooi uit, maar heeft ook een ecologisch aspect. Geen wonder dat steeds meer architecten deze afwerking meenemen in hun ontwerpen. Houthandel de Graafschap is al jarenlang thuis in de wereld van houten gevelbekleding. Bedrijfsleider Frank Lucassen legt de mogelijkheden uit. “Veel aannemers komen bij ons om advies in te winnen en de mogelijkheden te onderzoeken. Maar ook klanten in de oriënterende fase weten ons te vinden zodat ze alvast kunnen kijken wat ze mooi vinden. Wij kunnen de klant – of dat nu een aannemer of particulier is – adviseren over de mogelijkheden. Zowel over de type houtsoorten, maar ook op het gebied van montage.”

Eisen gevelconstructies

Frank weet uit ervaring dat het juist monteren van de materialen net zo belangrijk is als de kwaliteit van het hout. “Gevelconstructies brengen eisen met zich mee waar je aan moet voldoen. Je krijgt vijftien jaar garantie op het materiaal, maar dan moet het wel op de juiste wijze gemonteerd worden. Daarom is het belangrijk om met aannemers om de tafel te gaan zitten en mee te kijken bij de projecten die opgeleverd moeten worden. Soms kom je er zo achter dat bepaalde ideeën niet gerealiseerd kunnen worden. Je moet goed weten hoe je een en ander kunt toepassen en moet monteren. Een goede ventilatie is bijvoorbeeld heel belangrijk.”

Eindeloze mogelijkheden

Maar het begint natuurlijk met het hout zelf en daarin zijn de mogelijkheden ook eindeloos. “We leveren hout voor alle soorten gevelbekleding, zoals boeidelen en windveren. Vaak maken we voor dit soort projecten gebruik van verduurzaamde houtsoorten, zoals thermisch verduurzaamd naaldhout. Het hout heeft een hitte- of azijnbehandeling gehad waardoor het een levensduur van 25 jaar heeft. We kunnen het kant en klaar leveren, voorzien van de juiste behandeling. Maar ook multiplexplaten, rockpanel of kunststof volkernplaten voor overstekken bieden we aan. En wil je het op kleur geleverd hebben en in een bepaalde maat? Ook dat kan, net wat de klant wil. Doordat we het belangrijk vinden dat ons personeel zich blijft ontwikkelen worden ze opgeleid en volgen ze de beste trainingen uit de markt. Zo kunnen we de aannemer op alle vlakken voorzien van het beste advies en op de juiste manier ontzorgen. Zij hoeven alleen te zorgen dat het materiaal wordt gemonteerd. Wij doen de rest.”

Meedenken

Maar, dat meedenken gaat nog verder. “Zo zijn we nu betrokken bij een groot project waarbij meerdere woningen opgeleverd worden. We zorgen er dan voor dat de materialen per woning apart op een pallet worden gelegd, zodat er op locatie niet alles nog uitgezocht hoeft te worden. Dat scheelt weer tijd. Klanten zo bijstaan op alle vlakken, daar krijgen we energie van!”

Benieuwd wat Houthandel de Graafschap voor jou kan betekenen? Neem gerust contact met ons op en ontdek de mogelijkheden!

Terug naar overzicht