Frank snijdt hout! Deel 6: Het verhaal van Frank

Nieuws

In het zesde deel van ‘Frank snijdt hout’ pakken we het net even anders aan. Dit keer geen tips, maar eindelijk een nadere kennismaking met de man achter al die kennis. Lees hier het verhaal van Frank Lucassen.

Heb je de eerste delen van Frank snijdt hout gemist? Je vindt ze hier.

Frank wist al vroeg wat hij wilde. Of misschien ook wat hij juist niet wilde. “Mijn vader is schilder, maar dat is niet echt m’n ding. En ook iets in de verkoop trok mij niet. Op de MDS in Arnhem volgde ik het vak woninginrichting, waar ik kennismaakte met de vaardigheden van woningstoffeerder. Ik had daar plezier in en kon lekker met mijn handen werken.”

Toekomst

Frank was druk in de weer met gordijnen en tapijten. Niet wetende dat zijn bijbaantje er uiteindelijk voor zorgde dat zijn loopbaan er in de toekomst anders uit zou zien. “Ik werkte parttime in de bouwmarkt van de toenmalige directie die later ook Houthandel de Graafschap over zou nemen. Zij boden mij een vaste baan in de bouwmarkt aan. Het stofferen was zwaar werk en je zat veel op je knieën. Doordat het aardig aanpoten was, ging ik mijzelf wel de vraag stellen ‘wil ik dit mijn hele leven blijven doen?”

Carrièreswitch

Het antwoord liet niet lang op zich wachten, want Frank begon vol enthousiasme in de bouwmarkt. “Toch was ik al gauw klaar met het werken in de winkel. Ik hoefde alleen maar taken uit te voeren. En daar kan ik niet zo heel goed tegen”, zegt Frank lachend. Alsof het zo had moeten zijn, kwam toen ook het omslagpunt in zijn loopbaan. “Ik had mij net voorgenomen om mijn baan op te zeggen, toen de directie de houthandel overnam.”

‘Wat doe ik hier?’

Niet veel later stond de toen 24-jarige Frank met de sleutels van deze nieuwe onderneming in zijn handen. Aan Frank de taak om als bedrijfsleider de onderneming verder vorm te geven. “Het was januari 2006. Ik mocht mij gaan ontfermen over een bestaand bedrijf met klanten. Ik dacht wel even ‘wat doe ik hier?’. Een computer was er niet en er werd nog gewerkt met doordrukbonnen. Door te luisteren naar klanten en daar van te leren heb ik stappen gemaakt.”

Klant begrijpen

Zes dagen in de week ging Frank vol enthousiasme aan het werk. “Het was toen goed te combineren met de thuissituatie. Dat scheelt, want het was een echte uitdaging. De eerste wijze les die ik van de oud-eigenaar meekreeg was: als je niet begrijpt waar je klant mee bezig is, dan stop er maar mee. Dat heb ik altijd in mijn achterhoofd gehouden. Ik wil nu nog tot in detail weten waar de klant mee bezig is. Zo kun je hen veel beter adviseren en ondersteunen.”

(Persoonlijke) groei

Om zich verder te ontwikkelen deed Frank in de avonduren de opleiding HBO-bedrijfskunde en heeft hij door de jaren heen veel praktijkcursussen en trainingen gevolgd. Ook dat wierp zijn vruchten af. “Het is mooi om te zien welke ontwikkelingen we doorgemaakt hebben. We begonnen met een oppervlakte van 600m2, daarna gingen we over naar twee halletjes. Toen dat te klein werd, zijn we verhuisd naar de locatie waar we nu zitten. We zijn inmiddels drie keer zo groot. En we groeien nog steeds. Maar wel rustig en op een beheersbare manier. We moeten het wel onder controle houden”, is Frank van mening.

De beste van de klas

“Daarnaast hebben we het geluk dat we de juiste medewerkers hebben gevonden. Sommigen werkten hier al in de tijd dat het bedrijf nog van de oud-eigenaar was. Dat is mooi om te zien. Ik had nooit verwacht dat het allemaal zo zou lopen. Ik haal nog steeds voldoening uit mijn werk. Ik wil graag klanten verder helpen, ze ondersteunen en adviseren. Het geeft mij een kick wanneer ik iets, wat in eerste instantie onmogelijk lijkt, voor een klant toch voor elkaar krijg. Alles moet kloppen wat je doet. We gaan voor minimaal een 9”, klinkt het vastberaden.

Benieuwd wat Frank en zijn team voor jou kan betekenen? Neem gerust eens contact op! 

Terug naar overzicht