Frank snijdt hout! Deel 1: houten gevelbekleding

Nieuws

Bij Houthandel de Graafschap gaan we voor tevreden klanten. Altijd. Onze kennis helpt daarbij. Deze kennis en expertise zetten we graag in om jou verder te helpen. Zonde om niet te delen dus. En dat is wat onze vestigingsmanager Frank Lucassen doet in de nieuwe serie ‘Frank snijdt hout’, waarin hij zijn visie op de houtbranche met jou deelt.

Het eerste deel gaat over houten gevelbekleding. Een fantastisch en tegenwoordig heel populair product, maar ook met een aantal valkuilen, die Frank graag met je deelt. “Hout verwerken in de gevel vraagt om heel specifieke, technische eisen. Met name op het gebied van ventilatie, achterconstructie en brandwerendheid.”

Tegen alle invloeden opgewassen

“Zo is het belangrijk dat de houten gevel zo geconstrueerd wordt dat deze tegen alle weersinvloeden en dagelijks gebruik bestand is. Daarom stellen we altijd gericht vragen wanneer klanten bij ons komen voor houten gevelbekleding. Zo vragen we of er rekening is gehouden met de dampremming en de ventilatie én hoe de gevel verder is opgebouwd. Hoewel brandwerendheid voor gevels bij woonhuizen niet altijd verplicht is vanuit het bouwbesluit, is het raadzaam hier goed naar te kijken. Natuurlijk denken wij graag met je mee, want veiligheid staat voorop.”

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? Neem gerust contact met ons op!

Terug naar overzicht