De gezichten achter | Sascha Geerling

Nieuws

In de zes maanden dat hij bij Houthandel de Graafschap werkt, heeft hij al veel bekenden gezichten zien langskomen. “Dan loopt er opeens iemand die ik ken van de voetbal de bouwshop binnen.” Aan het woord is Sascha Geerling, verkoper – én rasechte Didammer – bij Houthandel de Graafschap. Hoog tijd voor een nadere kennismaking!

Het is mei 2021 wanneer Sascha de vacature voor verkoper bij Houthandel de Graafschap voorbij ziet komen. Hij besluit te solliciteren, stuurt een brief en een dag later wordt hij al uitgenodigd voor een gesprek. “Het voelde gelijk goed”, vertelt Sascha. “Natuurlijk moet ik nog een beetje mijn weg vinden, maar dat lukt me inmiddels al aardig. Ik zit hier helemaal op mijn plek.”

Zó veel soorten hout

Sascha is met name verantwoordelijk voor de verkoop van houten deuren. En hoewel hij al wel ervaring had als verkoper, is er op het gebied van hout een wereld voor hem open gegaan. “Ik wist niet dat er zó veel houtsoorten waren”, vertelt Sascha lachend. “Er valt nog veel te leren dus, óók op het gebied van deuren. Daarom doe ik nu vooral veel technische ervaring op, zodat ik onze klanten de juiste adviezen kan geven.”

Ons kent ons

En dat contact met klanten is wat deze ambitieuze verkoper het meest aanspreekt in zijn nieuwe baan. “Onze klanten komen overal vandaan, maar het grootste deel komt uit Didam en omgeving. Hierdoor ken ik de meeste mensen van naam of gezicht. Want dat krijg je in een dorp; het is hier wel écht ons-kent-ons. Maar niet alleen het klantcontact is onwijs leuk, óók de sfeer op de werkvloer is gewoon heel erg goed”, vertelt Sascha enthousiast.

De kracht van het bedrijf

“Wij gaan net even een stapje verder en bieden extra service aan onze klanten. Dát is de kracht van ons bedrijf. Of ik een voorbeeld kan noemen? Neem onze bezorgservice: binnen een straal van 15 kilometer bezorgen we de materialen bij je aan huis. Ook bieden we snelle levertijden. Bestellingen worden in 9 van de 10 gevallen dezelfde dag nog aan huis geleverd. En verder heeft ons bedrijf een laagdrempelig karakter, iedereen kan hier zó naar binnen lopen en pakken wat ze nodig hebben.”

Uitdaging

En natuurlijk heeft ook een bedrijf als Houthandel de Graafschap te maken met uitdagingen. “Door het wereldwijde tekort aan grondstoffen is het lastig om aan bepaalde houtsoorten te komen”, legt Sascha uit. “Het is dan aan mij om met de klant om tafel te gaan zitten en samen te kijken naar de mogelijkheden. Gaan we wachten op het gewenste materiaal, of gaan we op zoek naar een alternatief? Eerlijke verwachtingen stellen en het juiste advies geven is erg belangrijk in onze dienstverlening.”

Op de fiets

Hoewel hij nog maar kort onderdeel is van het team, voelt Sascha zich al helemaal thuis bij Houthandel de Graafschap. “Hier ben je absoluut geen nummertje en de lijnen zijn kort. Het is een professioneel bedrijf maar wel mét de informele sfeer van een familiebedrijf. En ik kan nu op de fiets naar mijn werk!”, sluit Sascha lachend af.

Terug naar overzicht