De gezichten achter | Hugo Dieperink

Nieuws

Veelzijdigheid troef bij nieuwe collega

Bij Houthandel de Graafschap kijken we graag naar de mens. Naar onze klanten, maar zeker ook naar de behoeftes van onze medewerkers. Denken in mogelijkheden op alle vlakken; dát is waar wij voor staan. Net als mensen kansen bieden. Dan is het extra mooi als deze kansen gepakt worden. Zo verging het Hugo Dieperink; één van onze nieuwste aanwinsten in het team. Begonnen in februari als magazijnmedewerker en inmiddels heeft hij zijn eerste stappen gezet naar vrachtwagenrijbewijs C. Een kans die Hugo zelf ook niet zag aankomen. Hoe dat zit? Je leest het hier!

Het is twee jaar geleden wanneer Hugo, tijdens zijn toenmalige werk als monteur zonwering en rolluiken, van de ladder viel en zijn arm brak. Het zette hem aan het denken: ‘wil ik dit tot mijn pensioen blijven doen?’. Een vraag die makkelijk te beantwoorden was met ‘nee’. Hugo besloot rustig rond te kijken en op zoek te gaan naar ander werk. Zijn schoonvader wees hem op de vacature van magazijnmedewerker bij Houthandel de Graafschap en niet veel later zat hij met Edgar (Woestenburg, red.) aan de koffie. “Mijn schoonvader zag de vacature op Facebook voorbij komen en dacht direct aan mij. Doordat hij Edgar ook goed kent, was het lijntje gauw uitgezet. Na één keer koffie drinken waren we er al uit. Ik kon beginnen bij Houthandel de Graafschap”, vertelt Hugo enthousiast.

Op weg naar de toekomst

Op 1 februari begon de Zevenaarder aan zijn nieuwe uitdaging en direct in dezelfde week werd hem gevraagd of hij het zag zitten ook eens bij te springen op de vrachtwagen. Dat leek Hugo zeker wel wat. Er was alleen één probleem; Hugo had geen vrachtwagenrijbewijs. Maar Houthandel de Graafschap, zou Houthandel de Graafschap niet zijn als daar heel gauw een oplossing voor werd bedacht. Hugo mag namelijk zijn rijbewijs C1 gaan halen en heeft daarvoor al de eerste stappen gezet. “De theorie is binnen. Nu is het wachten op de gezondheidsverklaring en dan kan ik hopelijk over een aantal weken mijn eerste les gaan volgen. De proefles ging goed. Op basis daarvan is de schatting dat ik zo’n 12 lessen nodig zou hebben. Ik kijk er heel erg naar uit en vind dit een mooie kans. Kan ik in mijn vrije tijd ook mooi een grote camper kopen”, zegt Hugo lachend.

Snel geregeld, korte lijntjes

Afgezien van de nieuwe kansen die Hugo krijgt is hij verder ook erg te spreken over de organisatie. “Ik kende Houthandel de Graafschap al vanuit mijn vorige werk en ik heb hier ook vaak zat hout gehaald. Kenmerkend voor hier is dat alles heel snel geregeld kan worden voor de klant, met korte lijntjes. Dat werkt heel prettig. Ook voel ik mij thuis in het team. Ik zit dus zeker goed op mijn plek hier.”

Nog even geduld dus, maar voor je het weet rijdt Hugo in de omgeving rond om onze klanten te bedienen. Misschien ben jij de volgende wel! Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? Neem gerust contact met ons op.

Terug naar overzicht