De gezichten achter | Berry Zweers

Nieuws

Op een rustige dag bezoekt hij zo’n vijftien adressen, maar tijdens piekmomenten maakt hij gemiddeld zo’n dertig tot veertig stops op een dag. Als vrachtwagenchauffeur bij Houthandel de Graafschap zit Berry Zweers dus zéker niet stil. En dat is maar goed ook, want hij is naar eigen zeggen liever onderweg dan op de zaak. Benieuwd wat zijn werk zo leuk maakt? Dat lees je hier.

Sinds juni 2019 rijdt Berry dagelijks een afwisselende route door de regio om onze bestellingen bij klanten af te leveren. Dat doet hij niet alleen, maar samen met twee andere collega’s. Berry vertelt: “Ik ben eerste chauffeur bij Houthandel de Graafschap, maar tijdens drukke momenten springen mijn collega-chauffeurs bij. Hierdoor kunnen we ook tijdens de piekmomenten de snelheid van onze leveringen garanderen”.

Teamwork

Het bezoeken van al die adressen op een dag vereist wel een stukje teamwork. Dus wanneer Berry onderweg is om zijn route te rijden, laden de collega’s in het magazijn de andere vrachtwagen alvast vol. Bij terugkomst kan Berry dus zó de andere wagen pakken om zijn volgende route te rijden. “Dat is wel écht luxe hoor”, aldus Berry. “Maar ook heel efficiënt, want hierdoor kunnen we ontzettend veel leveringen op een dag verzorgen.”

Speelgoed voor grote mensen

Het wagenpark van Houthandel de Graafschap bestaat uit twee vrachtwagens: een vrachtwagen met schuifzeil en een vrachtwagen met een kraan, die wordt gebruikt voor het zwaardere materiaal. “Vooral die laatste is wel echt een beetje speelgoed voor grote mensen, haha”, vertelt Berry. “We leveren onze houten materialen met name aan hoveniers, aannemers, zzp’ers, schilders, industriële klanten en particulieren. En dat allemaal binnen een straal van 15 kilometer rondom Didam. Maar wanneer een klant buiten ons verzorgingsgebied belt, dan overleggen we natuurlijk wat de mogelijkheden zijn.”

Graag onderweg

“Ik ben graag onderweg, dagelijks zie ik ontzettend veel mensen en kom ik bij de leukste bedrijven. En tussendoor geef ik ook nog wel eens advies. Die afwisseling maakt dat ik elke morgen weer met plezier naar mijn werk ga. Geen één dag is hetzelfde.”

Korte lijnen

Maar ook over zijn werkgever is Berry erg tevreden. “Er zijn weinig bedrijven waar je als klant vandaag een bestelling kunt plaatsen en deze morgen in huis hebt. Bij Houthandel de Graafschap kan het. Sterker nog; we proberen bestellingen vaak dezelfde dag nog te leveren. En heb je een wijziging in je bestelling omdat je bijvoorbeeld extra planken nodig hebt? Met één belletje is het geregeld. Daar zijn we uniek in. Korte lijnen, een goede planning én goede service.”

Aan tafel!

De enthousiaste Berry zit dus helemaal op zijn plek bij Houthandel de Graafschap. “Met twee jonge kinderen en een vrouw die onregelmatig werkt is dat goed te combineren. Ik kan na het werken zó aanschuiven aan tafel, haha.”

Terug naar overzicht