De gezichten achter | André van Maaren

Nieuws

“Ik ben hier gekomen met de intentie meer structuur te krijgen in de expeditie. Dat is niet gelukt”, zegt André van Maaren lachend. De inkoper bij Houthandel de Graafschap kan er niet wakker van liggen, want – zo zegt hij zelf – het kenmerkt de flexibiliteit van de onderneming. André werkt inmiddels vier jaar bij het bedrijf uit Didam en dat hoopt hij nog lang te mogen doen. Benieuwd naar de persoon achter André? Lees er meer over!

Wanneer André vier jaar geleden niet meer op zijn plek zit op zijn werk, twijfelt hij geen moment. Hij kent Houthandel de Graafschap, pluist de website uit en klimt direct in de hoorn. “Ik mocht op gesprek komen en direct was het gevoel goed. Met name de korte lijnen en de kleinschaligheid spraken mij aan. Net als de enorme flexibiliteit en de kwaliteit van de producten”, vertelt André enthousiast.

Klant is alles

Maar die flexibiliteit zorgde ook wel voor een verandering in zijn rol binnen het bedrijf. “Ik ben hier begonnen om meer structuur te brengen in de expeditie. Dat is alleen niet gelukt, haha. Dat komt door de flexibiliteit naar klanten toe. Als de klant nu belt dat ze iets nodig hebben, dan wordt bij wijze van spreken de vrachtwagen direct gestart om het materiaal te leveren. We pakken alles aan, juist omdat we de klant willen helpen. Ook voor kleine orders zijn we er voor ze. De structuur is daarom, zeker op de expeditie, lastig te behouden”, legt André uit.

Aan de andere kant van de tafel

De gedreven medewerker is daardoor nu verantwoordelijk voor de inkoop van alle houten materialen, plaatmaterialen, isolatie en bouw- en tuinmaterialen. Daar voelt hij zich als een vis in het water. “Ik heb in het verleden, bij mijn vorige werk, als verkoper bij inkopers aan tafel gezeten. Door die gesprekken leer je veel. Zeker nu ik aan de andere kant van de tafel zit kan ik deze ervaring weer meenemen in mijn werk. Ik weet nu bijvoorbeeld direct met wie ik contact hebt, waardoor je korte lijnen hebt. En dat levert weer veel voordelen op in de huidige markt. Mijn kennis van verkopen kan ik hier ook inzetten, want regelmatig doe ik hier ook een stukje verkoop erbij.”

Belangrijke vraagstukken

Het is met name de diversiteit in zijn werk waardoor André elke dag met plezier naar zijn werk gaat. “Per dag bekijk ik welke materialen er besteld moeten worden. Ik zit daarvoor veel aan de telefoon. Een goede relatie met leveranciers én klanten is heel belangrijk. Ik houd daarnaast goed in de gaten hoe de markt zich ontwikkelt. Door daar bovenop te zitten en aan de bal te blijven voorkomen we dat er bijvoorbeeld leveringsproblemen ontstaan. Daarbij ben ik ook altijd op zoek naar nieuwe samenwerkingen. Vraagstukken zijn dan of de leverancier bij ons past en hoe het met de levertijden zit. Daarnaast moeten ze flexibel zijn en een oplossend vermogen hebben. Het allerbelangrijkste is de kwaliteit en de duurzaamheid van de producten, net als de communicatie en betrouwbaarheid naar klanten toe.”

Stoppen? Echt niet!

André vertelt zo vol enthousiasme over zijn werk, dat je compleet wordt meegezogen in zijn dagelijkse werkzaamheden. Stoppen? Daar denkt deze harde werker niet aan. “Zoals ik me nu voel stop ik niet als ik 67 jaar ben. Nee hoor, ik ga dan lekker door wat mij betreft. Je moet wel een beetje scherp blijven hè. Ik heb ontzettend veel plezier in mijn werk en ben dan ook heel blij met de overstap die ik gemaakt heb. De teamsfeer is hier altijd goed. Het is mooi om te zien dat iedereen getriggerd wordt het beste uit zichzelf te halen en dat de capaciteiten van iedereen volledig worden ingezet. Daarnaast is de samenwerking met Frank (Lucassen, vestigingsmanager, red.) meer dan uitstekend. Nee hoor, ik zit hier prima”, besluit André zijn verhaal.

Terug naar overzicht