Frank snijdt hout! Deel 8: kant-en-klare gevelbekleding

Blog

Gevelbekleding is het beschermende materiaal dat aan de buitenzijde van een muur van een woning of pand is bevestigd. Het geeft een verzorgde uitstraling en verbetert ook de isolatie. In deel 8 van ‘Frank snijdt hout’ vertelt Frank hoe Houthandel de Graafschap complete gevelbekleding levert.

Heb je de eerste delen van Frank snijdt hout gemist? Je vindt ze hier.

Complete gevelbekleding

Met gevelbekleding kun je alle kanten op: metaal, kunststof, steenstrips, een gestucte gevel en natuurlijk hout. Ons hart ligt natuurlijk bij het hout. Er zijn dan ook veel losse onderdelen te koop. Maar als het aan ons ligt, leveren we met name complete gevels. “Wij verkopen gevels die helemaal klaar zijn om te worden gemonteerd. Onze klanten hebben er geen omkijken meer naar”, vertelt Frank enthousiast.

Bij gevelbekleding komt ook de smaak om de hoek kijken, een stukje emotie. Het gaat immers om de buitenkant van je woning of pand. “Het is vooral belangrijk wat de klant mooi vindt. Zo worden er regelmatig klanten naar ons doorgestuurd via een aannemer. Bij ons op de zaak kunnen we namelijk alle mogelijkheden laten zien. Denk aan de verschillende kleuren en materialen. Om pas écht goed een beeld te krijgen, kunnen we ook monsters bij de fabrikanten opvragen.”

Onderhoudsvriendelijk

Naast een mooie uitstraling, is het ook fijn dat het onderhoudsarm is en je niet iedere maand het materiaal hoeft schoon te maken of hoeft bij te werken. Daar zit je natuurlijk niet op te wachten. “Door het gebruik van thermisch gemodificeerd hout in onder andere vuren, grenen, fraké en ayous leveren we producten die onderhoudsvriendelijk en duurzaam zijn. Dit houdt in dat het hout komt uit bossen waar verantwoord en duurzaam wordt gekapt en verwerkt. Ook hoef je er na montage weinig meer aan te doen. Tenminste, als je het netjes bijhoudt en het goed gemonteerd is. Dan kun je zeker 20 jaar vooruit.”

“We leveren het hout desgewenst in de juiste kleur. Maar er zijn ook mogelijkheden waarbij je niet verft. Dan laat je de natuur z’n gang gaan. Door het weer wordt het hout grijzer en verschraalt het van kleur. Dit hout blijft 20 á 25 jaar goed, mits het goed verwerkt is. Voor de verwerking geven wij graag advies.”

Bevestiging en ventilatie

De wijze van bevestigen en de ventilatie (heel belangrijk!) zijn de meest essentiële onderdelen. “Wij hebben daar instructies van klaarliggen. We komen graag kijken hoe de situatie ter plaatse is. Dan kunnen we ook gericht advies geven over de ondersteunende producten die nodig zijn zoals EPDM-folie, waterslagen en de juiste montagematerialen. Die leveren wij ook. Net als brandwerende achterplaten en achterhout. Helemaal compleet dus, de klant heeft er geen omkijken meer naar.”

“Liever in vier delen geleverd omdat er geen ruimte is om de materialen op te slaan? Of om te voorkomen dat het weken op de bouw ligt? Geen probleem!”

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Lees hier alles over gevelbekleding of informeer eens naar de mogelijkheden!

Terug naar overzicht