Frank snijdt hout! Deel 10: Voorkom faalkosten bij gevelbekleding

Blog

Frank en zijn team van Houthandel de Graafschap zetten zich iedere dag in om hun klanten zo goed mogelijk te ontzorgen. Het geven van passend advies hoort daar bij. Frank weet dan ook als geen ander dat de kans op fouten al in een vroeg stadium kan worden voorkomen. Bijvoorbeeld bij het monteren van houten gevelbekleding. Benieuwd naar zijn aanpak? Die lees je hier.

Heb je de eerste delen van Frank snijdt hout gemist? Je vindt ze hier.

“Ik was laatst op een bouw waar de complete gevelbekleding verwijderd moest worden omdat deze niet goed gemonteerd was. Mij werd gevraagd mee te kijken zodat het alsnog op de juiste manier gedaan zou worden”, vertelt Frank. “Dat doe ik natuurlijk heel graag, maar het is zonde van de tijd en de energie van de klant. Want dit soort fouten zijn te voorkomen door het inzetten van de juiste kennis.”

Alles klopt tot in de details

“Ik merk wel vaker dat de juiste kennis van het monteren en de daarbij horende details ontbreken bij de verwerker. Dat is niet erg. Wij denken graag mee door op locatie de klant te adviseren. Daarbij letten we op alle punten, van ventilatie tot de aansluiting aan de daktrim. We kijken of alle details kloppen en zorgen er zo voor dat de bekleding waterdicht is. Ook geven we advies over eventueel extra benodigde materialen voor een correcte verwerking van de gevelbekleding. Denk aan achterconstructies met de juiste folies die qua brandveiligheid ook voldoen aan het bouwbesluit.”

Vroeg meedenken helpt

“Er komt dus een hoop specifieke kennis bij kijken”, is de ervaring van Frank. “Om het proces soepel te laten verlopen is het handig dat we al in een vroeg stadium aanhaken. Zo kunnen we direct een passende offerte opstellen. De klant heeft dan een compleet plaatje in handen én is verzekerd van een gevel die de levensduur, opgesteld door de leverancier, garandeert.”

Wil je meer weten over de mogelijkheden van gevelbekleding en daarvoor gebruik maken van de kennis van Frank? Neem gerust contact met hem op. Hij vertelt je graag over de mogelijkheden.

Terug naar overzicht