De gezichten achter | Ronny Peters

Blog

Wie wel eens een bezoek heeft gebracht aan onze bouwshop, kan hem niet hebben gemist. Ronny Peters is namelijk hét gezicht van onze fysieke winkel, waar je terecht kunt voor onder andere bevestigingsmaterialen en gereedschappen. “Maar ook producten die we niet standaard in de bouwshop hebben liggen kunnen wij regelen, hoor. Eigenlijk is alles mogelijk!”, vertelt Ronny enthousiast. Lees maar mee.

Op zijn fiets komt hij iedere dag naar Houthandel de Graafschap gereden. Hij woont in Didam, dus het is maar een klein stukje. Inmiddels legt hij deze dagelijkse fietsroute alweer bijna zes jaar af, want in april 2016 startte hij bij de Didamse houthandel. “Hiervoor werkte ik in een bouwmarkt, dat toentertijd nog gerund werd door Ronald en Edgar (eigenaren van Houthandel de Graafschap, red.). Toen zij verder gingen in de houthandel – en ik zag wat voor groei hier in zat – gaf ik te kennen dat ik wel wilde overstappen naar dit bedrijf. En zo geschiedde”, blikt Ronny terug.

Professionele bouwmarkt mét extra service

En van die overstap heeft Ronny absoluut geen spijt. “De werkwijze bij Houthandel de Graafschap is prettiger dan in een bouwmarkt”, vertelt hij. “Dat zit ‘m met name in het stukje extra service dat wij kunnen verlenen. Onze bouwshop is in feite een professionele bouwmarkt, waar je alle A-merken kunt vinden op het gebied van bevestigingsmaterialen en gereedschappen. Maar er is wel een verschil met een traditionele bouwmarkt: wij verkopen nooit ‘nee’. Heeft een klant iets nodig wat niet in onze bouwshop of webshop ligt, dan hoeven ze het maar te vragen en wij regelen het. We gaan voor kwaliteit, snelheid én service, net als bij onze andere diensten.”

Ontzorgen

Dat stukje ‘ontzorgen’, zoals hij het zelf noemt, geeft voor Ronny glans aan zijn werkdag. “Heeft een klant speciale sloten nodig, of beslag dat wij niet standaard hebben liggen, dan zie ik het als een uitdaging om het tóch ergens vandaan te toveren. Ik merk dat dit vooral fijn is voor onze zakelijke klanten. Zij kunnen een complete bestelling bij ons neerleggen, en wij zorgen ervoor dat het besteld en just in time geleverd wordt.”

Lekker afwisselend

Bestellingen opnemen, producten inkopen, de voorraad op peil houden, speciale orders regelen: een werkdag in en rondom de bouwshop is lekker afwisselend. “Dat klopt, geen dag is hetzelfde hier”, beaamt Ronny. “Ik ben hoofdzakelijk verantwoordelijk voor de bouwshop, maar houd me ook bezig met het maken van profielcilinders. Oh ja, en ik rijd ook nog wel eens op de vrachtwagen om een bestelling af te leveren. En met de opening van een nieuwe kastenshowroom bij Houthandel de Graafschap ga ik me ook meer toespitsen op het geven van advies over een kast op maat. Je hoort het: er is afwisseling genoeg hier!”

Hechte klantenkring

Het is duidelijk, Ronny zit helemaal op zijn plek bij Houthandel de Graafschap. “Ja hoor, ik heb het hier erg naar mijn zin. De werksfeer is erg goed, maar ook de hechte klantenkring die we in de loop der jaren hebben opgebouwd maakt mijn werk extra leuk. Zo weet ik precies wat een klant nodig heeft en hoe wij vanuit Houthandel de Graafschap kunnen inspelen op de klantvraag. En dat er af en toe een bekende uit Didam de bouwshop komt binnenlopen, is natuurlijk ook hartstikke gezellig”, sluit hij lachend af.

Terug naar overzicht