De gezichten achter | Antoine van den Bemt

Blog

Moeten we Antoine überhaupt nog voorstellen? Wie wel eens bij ons over de vloer is geweest, weet precies wie hij is. Sinds 2002 is hij bij ons begonnen als chauffeur en nu heeft hij onderhand alle werkzaamheden al eens gedaan. Benieuwd wat zijn werk zo leuk maakt? Je leest het hier!

Voordat Antoine ons kwam versterken werkte hij een deurtje verder. “Ik werkte eerst bij een ander bedrijf, in de textielbranche. De laatste 1,5 jaar van mijn loopbaan daar zijn we verhuisd naar het pand naast Houthandel de Graafschap. Mijn toenmalige werkgever stopte ermee en bij Houthandel de Graafschap zochten ze personeel. Perfecte timing. We zijn aan tafel gaan zitten en toen waren we er snel uit.”

Organisatie

Antoine weet door zijn flexibele inzetbaarheid overal wat van af. Echt een manusje van alles dus. “Ik ben begonnen op de vrachtwagen, maar heb ook inkoop gedaan, aan de balie gezeten voor verkoop en op de heftruck rondgereden als er geladen of gelost moet worden.”

Maar als hij dan moest kiezen, vindt hij het organiseren en alles in goede banen leiden het leukste. “De planning van de wagens en eigenlijk de hele organisatie eromheen om routes in elkaar te zetten vind ik erg leuk om te doen. Omdat ik zelf ook op de weg heb gezeten weet ik dat het erg fijn is om een route te rijden met zo min mogelijk onnodige kilometers. Hierdoor kun je de klanten namelijk zo snel mogelijk voorzien van hun producten.”

Plezier in je werk

Textiel, hout of wat voor branche dan ook, als Antoine op zijn plek zit dan maakt het niet uit in welke sector hij werkt. “Het belangrijkste vind ik dat ik plezier heb in mijn werk, dan maakt het in principe niet uit wat ik doe.”

Ook klantcontact is een onderdeel in Antoine zijn dagelijkse werkzaamheden. “Het persoonlijke contact met de klant vind ik erg leuk. Als er dan klanten bij ons wat komen afhalen, maak ik gezellig een praatje met ze. Belangstelling tonen is belangrijk. We willen namelijk dat ze zich thuis voelen hier.”

Uiteraard mag de sfeer binnen het bedrijf niet ontbreken. “De sfeer onder de collega’s is lekker toegankelijk en fijn om in te werken. Zolang als er gezongen wordt zit het met de sfeer goed”, lacht Antoine.

Terug naar overzicht