X
  • Gemakkelijk in huis
  • Altijd op voorraad
  1. Home  »  
  2. Wiki  »  
  3. Categorie: Interieurbouw  »  
  4. MDF & MDF plaat wit

De juiste MDF plaat kiezen

MDF platen bestaan uit heel veel kleine houtvezels, die samengeperst en met elkaar verbonden zijn. De platen hebben een middelharde dichtheid en zijn heel goed te bewerken. Wij vertellen je meer over MDF platen.

Eigenschappen van MDF

Je kent ze wel, met hun lichtbruine kleur en zeer bewerkte uiterlijk: de MDF-plaat. Door veel klussers geliefd, omdat ze voor veel doeleinden toepasbaar zijn. Althans, wél voor de binnen klussen, want MDF is niet bestand tegen het (Hollandse) weer. Watervast MDF bestaat wel, maar hier is een extra bewerking voor nodig. MDF platen hebben een hoge buigsterkte en breken veel minder snel dan hout. De standaard MDF platen zijn niet geschikt voor constructiewerk.

Formaten MDF plaat

MDF is in verschillende diktes verkrijgbaar. Bijvoorbeeld MDF van 18 mm, 12 mm of 3 mm. Hoe dikker de plaat, hoe steviger. Daarnaast is het ook mogelijk voor MDF gegrond te kiezen: deze witte MDF platen zijn goed verdicht doordat ze zijn voorzien van een witte grondlaklaag. Het is een schilderklare plaat en voor veel toepassingen te gebruiken.