X
  • Gemakkelijk in huis
  • Altijd op voorraad
  1. Home  »  
  2. Wiki  »  
  3. Categorie: Hoveniers  »  
  4. Vlonderplanken

Vlonderplanken

Een vlonder zorgt voor lagen in de tuin: het geeft de tuin meer diepte en een ruimtelijk gevoel. Voor een mooie vlonder zijn natuurlijk mooie vlonderplanken nodig. En daarvoor ben je bij ons aan het juiste adres.

Een houten vlonder maken

Ga jij aan de slag met hardhouten vlonderplanken? Of kies je voor composiet, geïmpregneerd, Douglas, Bankirai of Lariks vlonderplanken? Wat je ook kiest, houten vlonderplanken zijn er in velen soorten en maten. Vlonderplanken van tropisch hardhout zijn bijvoorbeeld erg geschikt: deze duurzame houten vlonderplanken zijn sterk, hebben een natuurlijke uitstraling én zijn erg goed te verwerken. De breedte van houten vlonderplanken zijn meestal standaard, namelijk 14,5 cm. Wél zijn ze in verschillende diktes verkrijgbaar. Zo kies je zelf hoe stevig jouw houten vlonderplanken moeten zijn.

Tips voor een vlonder bouwen

Heb jij de houten vlonderplanken gevonden die passen bij de uitstraling van de rest van de tuin? Dan kan je aan de slag met het leggen van de vlonderplanken van hardhout. Zorg voor het juiste gereedschap: met een waterpas, een boormachine, een schop en een hark, een stanleymes én een hamer kom je een heel eind. Bepaal de plaats van de vlonder, zet de plek af en egaliseer de ondergrond. Zorg dat de houten vlonderplanken minimaal 20 cm van de grond liggen, zodat de onderkant altijd goed gedroogd kan worden.

Heb je vragen over vlonderplanken van hardhout, óf wil je ons assortiment bekijken? Bel ons of kom langs in onze winkel, wij helpen je graag verder.

Geplaatst in
Categorie: Hoveniers