X
  • Gemakkelijk in huis
  • Altijd op voorraad
  1. Home  »  
  2. Wiki  »  
  3. Categorie: Hoveniers  »  
  4. Gewolmaniseerd hout

Wat is gewolmaniseerd hout?

Hout dat is behandeld noemen we ook wel gewolmaniseerd hout. Deze behandeling werd vroeger gedaan met zogenaamde wolmanzouten, vandaar de naam wolmaniseren. In principe is wolmaniseren hetzelfde als impregneren. Door hout te behandelen, blijft het beschermd tegen houtrot, insecten en andere invloeden van buitenaf. Verschillende houtsoorten kunnen gewolmaniseerd worden. Hierover vertellen wij je graag meer.

Welke soorten gewolmaniseerd hout bestaan er?

Of je nu kiest voor gewolmaniseerd tuinhout, gewolmaniseerd vuren of gewolmaniseerd rabat: al deze houtsoorten zijn evengoed beschermd tegen invloeden van buitenaf. Het verschil zit hem in de uitstraling en de toepassing van het hout. Wij leggen het je uit.

Gewolmaniseerd rabat – Dit hout is relatief goedkoop en zien we vaak terug in schuren en tuinhuisjes. De oorspronkelijke kleur van gewolmaniseerd rabat is bruin/ groen.

Gewolmaniseerd vuren – Een erg populaire houtsoort onder Nederlanders is gewolmaniseerd vuren. Het hout is wit/ geelachtig van kleur en makkelijk te behandelen.

Gewolmaniseerd tuinhout – gewolmaniseerd tuinhout gaat zo’n 15 tot 25 jaar mee in de open lucht en is een goedkoper alternatief voor hardhout. Het is in verschillende kleuren verkrijgbaar.

Wil je meer weten over gewolmaniseerd hout? Neem contact met ons op, wij vertellen er graag meer over.

Geplaatst in
Categorie: Hoveniers