X
  • Gemakkelijk in huis
  • Altijd op voorraad
  1. Home  »  
  2. Wiki  »  
  3. Categorie: Hoveniers  »  
  4. Geïmpregneerd tuinhout

Geïmpregneerd tuinhout

De bekendste soorten tuinhout zijn in twee categorieën onder te verdelen: hardhout en geïmpregneerd tuinhout. Het verschil zit hem in de duurzaamheid, waarbij hardhout langer dan 25 jaar in de open lucht meegaat en geïmpregneerd tuinhout 15 tot 25 jaar. Beiden kunnen er dus voor een lange tijd tegenaan! Daarnaast heeft geïmpregneerd tuinhout nog meer voordelen: het is goedkoper dan hardhout én biedt een goede bescherming tegen alle weersomstandigheden. Wij leggen graag uit hoe het werkt.

Grenenhout of vurenhout

Grenen- en vurenhout zijn de soorten (zacht)hout die vaak geïmpregneerd worden. Vraag je je af wat impregneren precies inhoudt? Het is simpel: door tuinhout te behandelen met een impregneermiddel wordt het beschermd tegen allerlei factoren van buitenaf, denk aan schimmels en insecten, maar ook aan de verschillende weersomstandigheden. Zo blijft jouw schutting, tuinhuis- of scherm beschermd tot wel 25 jaar.

Bied nog meer bescherming

Hoe langer geïmpregneerd tuinhout in gebruik is, hoe meer het gaat vergrijzen. Dit kan voorkomen worden door het hout te voorzien van een transparante beits. Zo is het hout óók nog beter beschermd tegen nattigheid. Win/win dus!

Geplaatst in
Categorie: Hoveniers