X
  • Gemakkelijk in huis
  • Altijd op voorraad
  1. Home  »  
  2. Wiki  »  
  3. Categorie: Hoveniers  »  
  4. Douglas tuinhout

Douglas tuinhout

Op zoek naar tuinhout van de beste kwaliteit? Even over de grens, in het Duitse Zwarte Woud, staan ze: Douglassparren. Sparren die langzaam groeien, waardoor het hout afkomstig van deze bomen van betere kwaliteit is. Douglas tuinhout heeft een mooie, roze-achtige kleur die warmte uitstraalt en wordt met de dag populairder. Wij begrijpen wel waarom.

De voordelen van Douglas tuinhout

Tuinhout van Douglas kent veel voordelen: zo gaat deze houtsoort onbehandeld tot wel 15 jaar mee, heeft het een mooie, unieke uitstraling en een nóg mooiere prijs. En kies je voor geïmpregneerd Douglashout? Dan gaan jouw Douglas tuinhouten objecten nog veel langer mee. Lekker duurzaam dus.

De nadelen van Douglas tuinhout

Ieder voordeel kent zijn nadeel. Zo is Douglas tuinhout verkrijgbaar in lange lengtes, maar brengt dit het risico met zich mee dat de planken krom kunnen trekken. Ook kunnen er scheuren ontstaan, wat overigens niets over de kwaliteit van Douglas hout zegt maar een natuurlijk reactie is. Tot slot zorgt de combinatie van Douglas tuinhout met staal voor zwarte vlekken. Vlekken die wel goed te verwijderen zijn met ontweringswater of oxaalzuur.

Kleuren van Douglas tuinhout

De natuurlijke kleur van Douglas tuinhout is roze-achtig wat iets donkerder wordt wanneer het geïmpregneerd is. Maar ben je op zoek naar een specifieke kleur Douglas hout, dan kunnen wij alle mogelijke kleuren voor jou leveren. Neem contact met ons op of kom langs in onze winkel voor meer informatie over Douglas tuinhout.

Geplaatst in
Categorie: Hoveniers