X
  • Gemakkelijk in huis
  • Altijd op voorraad
  1. Home  »  
  2. Wiki  »  
  3. Categorie: Hoveniers  »  
  4. Douglas hout schutting en tuinhuis

Een schutting of tuinhuis van Douglas hout

Douglas hout is een houtsoort die zich perfect leent voor het maken van een schutting of tuinhuis. Heb jij al een schutting van Douglas hout, of overweeg je er een te maken? Wij vertellen je graag meer.

Douglas hout is perfect voor buiten

Douglas hout is duurzaam en gaat ontzettend lang mee. Een schutting van Douglas hout, een Douglas tuinhuis óf een overkapping blijft dus voor jaren goed. De Douglassparren staan in het Duitse Zwarte Woud en groeien erg langzaam, waardoor het hout van hele goede kwaliteit is. Bovendien kan je ervoor kiezen het hout nog extra te behandelen, zodat het nog beter beschermd is tegen invloeden van buitenaf.

Grote Douglassparren zorgen voor veel hout

Een voordeel van Douglas hout is dat het in enorm lange lengten te verkrijgen is. Ideaal dus voor het maken van jouw Douglas overkapping, Douglas tuinhuis of schutting. Een nadeel van de lange Douglas planken is wel dat de planken sneller kunnen scheuren of kunnen kromtrekken. Houd hier rekening mee.

Heb je hulp nodig met het maken van jouw Douglas overkapping? Wij geven je graag tips en vrijblijvend advies. Kom langs of maak een afspraak.

Geplaatst in
Categorie: Hoveniers