X
  • Gemakkelijk in huis
  • Altijd op voorraad
  1. Home  »  
  2. Wiki  »  
  3. Categorie: Hoveniers  »  
  4. Douglas, Bankirai en Lariks vlonderplanken

Douglas, Bankirai en Lariks vlonderplanken

Voor het aanleggen van een terras zijn er verschillende vlonderplanken beschikbaar. De houtsoorten hebben allen hun eigen voor- en nadelen. Heb jij al eens gehoord van Douglas, Bankirai of Lariks vlonderplanken? Wij vertellen graag meer over de eigenschappen van deze houtsoorten.

Vlonderplanken van Douglas of Lariks

Lariks vlonderplanken verschillen nauwelijks met Douglas vlonderplanken, waardoor ze in een adem genoemd kunnen worden. Deze houtsoorten zijn supersterk en vallen in duurzaamheidsklasse 3, wat wil zeggen dat zowel Lariks als Douglas vlonderplanken zo’n 10 tot 15 jaar meegaan. Vlonderplanken van Lariks of Douglas hebben een stoere, robuuste uitstraling. De natuurlijke kleur van deze houtsoorten zijn geel/ bruin, vaak met een rode gloed. Maar natuurlijk is het ook mogelijk om Douglas en Lariks vlonderplanken in andere kleuren te leveren.

Vlonderplanken Bankirai

Een ander soort vlonderplanken zijn die gemaakt van Bankirai: een hout afkomstig uit Azië die in veel producten wordt verwerkt. Wij begrijpen wel waarom. Bankirai vlonderplanken zijn bestand tegen schimmels en insecten en zijn bovendien erg mooi van kleur. Daarnaast zijn vlonderplanken van Bankirai goed te bewerken. Bankirai hout kan verkleuren in de zon, aan te raden is daarom om de vlonderplanken te behandelen met een Bankirai olie.

Geplaatst in
Categorie: Hoveniers