X
  • Gemakkelijk in huis
  • Altijd op voorraad
  1. Home  »  
  2. Wiki  »  
  3. Categorie: Hoveniers  »  
  4. Douglas, Bankirai en grenen schutting

Douglas, Bankirai of grenen schutting

Een schutting van Douglas, Bankirai of grenenhout. Waar gaat jouw voorkeur naar uit? Wij leggen je graag uit wat de verschillende houtsoorten inhouden, zodat jij de juiste keuze maakt.

Douglas schutting maken

Een schutting van Douglas hout gaat tot wel 15 jaar mee en het hout is relatief goedkoop. Kies je ervoor om het hout te laten behandelen, dan gaat jouw schutting nog veel langer mee. De roze-achtige kleur van een Douglas houten schutting is bij velen geliefd, maar het is natuurlijk mogelijk om het hout in iedere gewenste kleur te verven.

Bankirai schutting maken

Dit hout komt helemaal uit Azië en vindt haar toepassing in heel veel verschillende producten. Een voorbehandeling met Bankirai olie is aan te raden: hierdoor voorkom je dat jouw Bankirai schutting verkleurd in de zon.

Grenen schutting maken

Grenen heeft een gemiddelde hardheid, is afkomstig uit Europa of Azië en is erg sterk. De belijning van het hout is op grenen erg goed zichtbaar, mede dankzij de geel/oranje kleur. Een schutting van grenen kan harsig zijn, maar heeft wel een zeer mooie uitstraling.

Geplaatst in
Categorie: Hoveniers