X
  • Gemakkelijk in huis
  • Altijd op voorraad
  1. Home  »  
  2. Wiki  »  
  3. Categorie: Aannemers  »  
  4. Underlayment platen & underlayment platen watervast

Wat zijn underlayment platen?

Underlayment platen zijn platen met een fineerlaag. Hierdoor hebben ze een vlakke oppervlakte, wat ze zeer geschikt maakt voor verschillende toepassingen. Denk bijvoorbeeld aan het maken van meubels, keukens of vloeren. Underlayment platen zijn onder te verdelen in constructieve platen en opbouwplaten. Wij vertellen meer.

Soorten underlayment platen

De meest voorkomende underlayment platen zijn die van 18 millimeter. Maar de fineerplaten zijn ook verkrijgbaar in 9 millimeter, 12 millimeter, 15 millimeter en 21 millimeter. De verschillende platen zijn allemaal even sterk, het verschil zit hem in de toepassing waarvoor je het gaat gebruiken. Wel is de 18 mm underlayment plaat de zwaarste kwaliteit underlayment die er is.

Underlayment platen watervast

Wanneer je op zoek bent naar underlayment platen die water tegenhouden, kun je kiezen voor underlayment platen met een coating: deze zijn watervast verlijmd. Vaak wordt underlayment afgetimmerd, waardoor ze er niet per se mooi uit hoeven te zien. Wanneer dit het geval is, kun je kiezen voor een plaat van grenenhout. Vurenhout heeft een rijkere uitstraling, deze kunnen hierdoor ook voor een decoratieve uitstraling worden gebruikt.

Welke underlayment plaat is voor jou geschikt?

Wij kunnen je helpen met het uitkiezen van de juiste underlayment plaat. Kom langs in onze winkel of bel voor een afspraak.

Geplaatst in
Categorie: Aannemers