X
  • Gemakkelijk in huis
  • Altijd op voorraad
  1. Home  »  
  2. Wiki  »  
  3. Categorie: Aannemers  »  
  4. Tempex isolatie

Tempex isolatie

Tempex isolatie is niet zozeer een apart isolatiemateriaal, Tempex is een merknaam, zoals er nog enkele andere merken zijn, zoals Isomo, Styropor en Depron. Al deze merknamen, dus ook Tempex isolatie, omvatten één soort isolatiemateriaal, namelijk EPS. EPS staat dan weer voor geëxpandeerd polystyreen. Wij kennen EPS vooral als piepschuim. Tempex isolatie is dus gewoon piepschuim. Hoe gewoon Tempex isolatie dan eigenlijk ook lijkt te zijn, de isolatie-eigenschappen van Tempex isolatie zijn zeer goed.

De eigenschappen van Tempex isolatie

Tempex isolatie bestaat dus uit piepschuim. Om even duidelijk te maken, één kubieke meter Tempex isolatie bestaat uit 10 miljoen bolletjes piepschuim, oftewel EPS-parels. Elke EPS-parel bestaat weer uit 3.000 gesloten cellen die gevuld zijn met of lucht of met gas. Doordat Tempex volledig uit lucht, gas en polystyreen bestaat, is Tempex isolatie een zeer licht isolatiemateriaal, met een zeer hoge isolatiewaarde. Omdat Tempex isolatie ook schokabsorberende eigenschappen heeft, wordt het niet alleen voor isolatie gebruikt, maar ook voor bijvoorbeeld verpakkingsmateriaal. EPS is niet vochtbestendig. Het is dus aan te raden om Tempex isolatie niet te gebruiken in vochtige ruimtes. Een geschikt vervangend materiaal is Tempex XPS isolatie. Dit isolatiemateriaal is sterker en bestand tegen vocht.

Tempex isolatieproducten

Tempex isolatie, oftewel EPS is verkrijgbaar is diverse uitvoeringen. Het meest gebruikt zijn de EPS isolatieplaten. Hiermee zijn de isolatieplaten gemakkelijk aan hellende daken en platte daken aan te brengen. Na het aanbrengen hoef je enkel nog gipsplaten te monteren en kun je de ruimte afwerken. Ook vloerisolatie en muurisolatie kan goed met Tempex isolatie worden uitgevoerd. Een voordeel is dat de Tempex platen gemakkelijk in delen gesneden kunnen worden en je ook lastige hoeken kunt isoleren. EPS is ook verkrijgbaar in losse EPS-parels. Hiermee worden spouwmuren gevuld. Immers, achteraf een spouwmuur isoleren gaat niet met isolatieplaten. Via gaten in de muur worden de parels in de spouw geblazen.

Geplaatst in
Categorie: Aannemers