X
  • Gemakkelijk in huis
  • Altijd op voorraad
  1. Home  »  
  2. Wiki  »  
  3. Categorie: Aannemers  »  
  4. Plaatmateriaal

Plaatmateriaal kopen

Plaatmateriaal zijn planken die je kunt gebruiken voor veel verschillende toepassingen: meubels, tuinmeubels, plafonds of het maken van wanden. Voor zowel binnen- als buitengebruik onderscheiden wij velen soorten en maten. De diverse soorten plaatmateriaal die wij hebben zijn o.a.: underlayment, betonplex, spaanplaat, multiplex, hardboard, zachtboard, gipsplaten, Spano en OSB. Door het plaatmateriaal te voorzien van een coating, kan het waterbestendig of brandwerend gemaakt worden.

Plaatmateriaal voor buiten

Wil je het plaatmateriaal gaan gebruiken voor buiten, dan moet het materiaal weer over andere eigenschappen beschikken dan binnen. Zo moet het plaatmateriaal waterbestendig worden gemaakt, dit noemen we WBP of exterieur multiplex wat staat voor Water Boiled Proof. Wil je dit plaatmateriaal aanschaffen, dan is het belangrijk om te kijken naar de verlijming, de houtsoort én de opbouw van het plaatmateriaal.

Lichtgewicht plaatmateriaal

Voor sommige toepassingen is het van belang dat plaatmateriaal dun en licht van gewicht is. Dit heeft ook logistieke- en milieubesparende voordelen. Kies bijvoorbeeld voor populieren multiplex: licht van kleur én van gewicht!

Geplaatst in
Categorie: Aannemers