X
  • Gemakkelijk in huis
  • Altijd op voorraad
  1. Home  »  
  2. Wiki  »  
  3. Categorie: Aannemers  »  
  4. Glaswol isolatie

Glaswol isolatie

Voor het isoleren van daken is glaswol isolatie één van de meest gebruikte isolatiematerialen. Het grote voordeel van glaswol isolatie is dat het gemakkelijk is aan te brengen. Glaswol is namelijk verkrijgbaar in zogenaamde opgerolde dekens. Deze dekens zijn gemakkelijk in stukken te snijden of te knippen, zodat je zelf de afmetingen bepaald. Omdat glaswol isolatie uit flexibel materiaal bestaat is het gemakkelijk aan te drukken, zodat ook de meest lastige hoeken en nissen geïsoleerd worden. Je hoeft ook geen professional te zijn om glaswol isolatie aan te brengen, iedereen die een beetje handig is kan dit zelf.

Wat is isolatie glaswol?

Hoewel isolatie glaswol een zeer geliefd isolatiemateriaal is, herinneren de meeste mensen enkel een negatieve eigenschap van glaswol isolatie. Bij het aanbrengen kun je last krijgen van irritatie aan de huid, de ogen of de luchtwegen. Dit is maar tijdelijk en met de juiste voorzorgsmaatregelen kun je deze klachten voorkomen. De reden hiervoor is het materiaal waaruit isolatie glaswol bestaat. Glaswol isolatie bestaat uit een mengeling van zand, soda en gerecyclede stukjes glas. Het mengsel wordt onder zeer hoge temperaturen gesmolten. Tijdens het koelproces worden van het gesmolten materiaal draden gesponnen die samengekleefd worden met een harslaag. Al deze stoffen zijn verantwoordelijk voor eventuele irritatie, maar de isolatiewaarde is wel zeer hoog.

Soorten glaswol isolatie

De overbekende glaswoldekens worden het meest gebruikt. Maar er zijn nog andere glaswol isolatie toepassingen. Zo zijn er ook glaswol isolatieplaten. Hiermee kunnen gemakkelijk platte daken, wanden en vloeren worden geïsoleerd. Ook het achteraf isoleren van spouwmuren kan met glaswol gebeuren. Hiervoor hoef je geen delen van de muur af te breken, want het glaswol is beschikbaar in glaswolvlokken. Deze vlokken worden door gaten in de buitenmuren in de spouw geblazen. Glaswol isolatie is dus een zeer veelzijdig materiaal om voor allerlei isolatiedoeleinden te gebruiken. Daarbij heeft glaswol isolatie een hoge thermische en akoestische isolatiewaarde, beschermd het materiaal tegen brand en is het bestand tegen schimmels.

Geplaatst in
Categorie: Aannemers