X
  • Gemakkelijk in huis
  • Altijd op voorraad
  1. Home  »  
  2. Wiki  »  
  3. Categorie: Aannemers  »  
  4. Gipsplaten

Gipsplaten - Aannemers

Gipsplaten zijn zelfs door de grootste leek op het gebied van bouwmaterialen nog te herkennen. Gipsplaten zijn één van de meest gebruikte bouwmaterialen en worden vooral gebruikt voor het afwerken van ruimtes. Gipsplaten aan de wand, gipsplaten aan het plafond, in vrijwel elke woning in Nederland zijn de muren en plafonds afgewerkt met gipsplaat. Gipsplaten hebben dan ook vele voordelen. Het bestaat uit gips wat een poreus materiaal is en daardoor een vochtregulerende werking heeft. Het stelt gipsplaten in staat om een teveel aan vocht op te nemen en op te slaan en bij een te droge lucht het vocht weer af te geven. En natuurlijk zijn de vele toepassingsmogelijkheden van gipsplaten de grootste troef.

Gipsplaten aanbrengen

Het grote voordeel van gipsplaten kopen is dat je hiermee je gehele woning of pand perfect kunt afwerken, zodat je de muren gemakkelijk kunt behangen of schilderen. Voor gipsplaten aan de muur wordt vaak gebruik gemaakt van een voorzetwand. Er wordt aan de muur een geraamte van hout of metaal gemaakt waartegen de gipsplaten worden gemonteerd. Hetzelfde systeem wordt ook gehanteerd voor plafond gipsplaten. Plafond gipsplaten kunnen nadien goed worden bewerkt met een voorstrijkmiddel om de zuigende werking te verminderen en afgewerkt worden met een laag saus. Zowel voor gipsplaten wand als gipsplaten plafond geldt dat de naden goed moeten worden weggewerkt.

Gipsplaten badkamer

Gipsplaten zijn ook geschikt in vochtige ruimtes, zoals de badkamer. Maar gebruik hiervoor wel gipsplaten voor badkamer. De gewone gipsplaten kunnen te veel vocht opnemen, waardoor je last kunt krijgen van schimmelvorming en het loskomen van het karton. Gebruik hiervoor speciale waterwerende gipsplaten voor de badkamer. Deze gipsplaten zijn te herkennen aan de groene kleur karton. Deze gipsplaten hebben een speciale behandeling gekregen om ze vochtbestendig te maken. Dit geldt niet alleen voor wand gipsplaten, maar ook voor gipsplaten plafond badkamer. Vooral het plafond boven de douche staat voortdurend bloot aan vocht. Zorg hiervoor daarom ook voor goede waterdichte gipsplaten aan het plafond.

Geplaatst in
Categorie: Aannemers